Cortizo, la reconeguda empresa multinacional de Galícia, dona un pas endavant en la construcció sostenible, presentant sistemes d’alumini compostos per perfils i mecanismes de ruptura tèrmica totalment reciclats.
Gràcies a la introducció d’aquesta nova poliamida PA 66 25GF RE, s’aconsegueix una reducció del 70% en les emissions de CO2 i un 60% en el consum d’aigua. Aquesta iniciativa reforça el compromís de Cortizo amb una arquitectura més respectuosa amb el medi ambient.
El nou component, que conserva totes les seves característiques mecàniques, es compon principalment del termoplàstic PA 66 i un 25% de fibra de vidre reutilitzada, ambdós originats de fonts posindustrials. Aquest avenç contribueix notablement a reduir la petjada de carboni.
Estenent la seva oferta sostenible, Cortizo incorpora aquestes poliamides ecològiques en els seus sistemes de finestres, portes i balcons, reafirmant la seva posició de líder en solucions arquitectòniques sostenibles. Aquests desenvolupaments no només afavoreixen la reducció del consum energètic, sinó que també posen de manifest la importància de la reutilització de recursos i l’enfocament circular.
Daniel Lainz, director general d’arquitectura de Cortizo, va comentar: “Després de tres dècades reciclant alumini, vam donar un pas endavant amb Infinity, un bloc completament reciclat fabricat a partir de ferralla posconsum. Amb la inclusió d’aquest innovador sistema de ruptura tèrmica reciclat, estem en posició d’oferir solucions amb una de les petjades de carboni més reduïdes al mercat”.
Va destacar a més que l’enfocament de Cortizo es centra en una arquitectura que coexisteix harmoniosament amb el medi ambient, promoguent eficiència energètica i benestar per als usuaris. Lainz va subratllar la rellevància d’aquests avanços per a projectes que busquen alts estàndards en construcció sostenible, com els certificats Leed i Breeam.